هیئت تشخیص اداره کار

هیئت تشخیص اداره کار

هنگام بروز اختلافات ناشی از قانون کار مابین کارگر و کارفرما، قانونگذار مراجعی جهت حل اختلاف بین کارگر و کارفرما در نظر گرفته است. هیئت تشخیص اداره کار یکی از این مراجع است که در این نوشتار به توضیح در مورد این مرجع پرداخته شده است.

هیئت تشخیص اداره کار

همانطور که در مقدمه اشاره شد جهت رسیدگی به اختلافات ناشی از کار فیمابین کارگر و کارفرما مراجعی وجود دارند در مرحله اول جهت سازش بین کارگر و کارفرما مراجعه به شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگران است در صورتی که در این مرحله بین طرفین سازش صورت نگیرد مرحله بعد مراجعه به اداره کار و هیئت تشخیص اداره کار و بررسی موضوع توسط این مرجع خواهد بود. در صورتی که در این مرحله نیز سازش صورت نگیرد پرونده به هیئت حل اختلاف اداره کار ارجاع داده می شود که در این مرحله رای توسط این هیئت صادر می شود که رای صادره لازم الاجرا توسط طرفین خواهدبود.

ترکیب و نحوه انتخاب اعضاء هیأت تشخیص

هیأت های تشخیص متشکل از سه عضو است :

  1. یک نفر نماینده وزارت کار
  2. یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان
  3. یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان

در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیأت‌ها، وزارت تعـاون، کار و رفاه اجتماعی می‌تواند نسبت به تشکیل چند هیأت تشخیص در سطح هر استان اقدام نماید.

هیئت تشخیص اداره کار

اعتراض به آراء هیئت تشخیص اداره کار

آراء صادره از هیئت تشخیص اداره کار در مهلت ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ رای صادره، قابل شکایت در هیأت حل اختلاف خواهد بود. همچنین آراء صادره از هیأت های تشخیص به موجب تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.

اجرای آراء

بر اساس ماده 166 قانون ادراه کار، آراء قطعی صادره از طرف هیئت تشخیص اداره کار و حل اختلاف اداره کار، لازم‌الاجراء بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجراء گذارده خواهد‌شد. ضوابط مربوط به آن به موجب آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد وزارتین تعـاون، کار و رفاه اجتماعی  و دادگستری به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

علل شایع نقض آراء

عمده ترین علل نقض آراء مراجع حل اختلاف کار شامل علل شکلی نظیر عدم ابلاغ آراء، عدم رعایت اصل صلاحیت، عدم رعایت اصل مستند و مستدل بودن و علل ماهوی از جمله عدم رعایت اصل تناسب، اصل برابری و.. می باشد.

هیئت تشخیص اداره کار

شکایت کارگر از اداره کار

در ابتدا شخص با مراجعه به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتخاب گزینه میز خدمت و بعد از آن شناسه خدمات و در آخر شکایات کارگری را انتخاب می نماید.در این مرحله عنوان خدمت : رسیدگی و صدور احکام مربوط به شکایات کارگری، نوع خدمت: خدمت به شهروندان و شرح خدمت: رسیدگی به شکایات کارگران و کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار و صدور احکام مربوطه خواهد بود. همچنین در صورت نارضایتی و ایجاد مشکل در ادارات نیز می توان از کارمند یا شخصی خاطی شکایت نمود. برای مثال در صورت نارضایتی و قصور از کارمند اداره ثبت می توان از وی تحت عنوان شکایت از کارمند اداره ثبت اقدام نمود.

مدارک مورد نیاز

  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • قرارداد کار
  • دیگر اسناد و مدارک مربوط به شکایت

نحوه دسترسی به خدمت

شخص شاکی با مراجعه به دفاتر ارائه خدمت یا دفاتر پیشخوان خدمات  مراکز نسبت به شکایت از اداره کار اقدام نماید.iهمچنین شکایاتی همچون شکایت از کارفرما برای دیه و شکایت از کارفرما برای حقوق و مزایا جهت ارسال به هیئت تشخیص اداره کار نیز از همین طریق انجام می شود.

هیئت تشخیص اداره کار

مدت زمان رسیدگی به شکایات

مدت زمان رسیدگی به شکایت شامل 20 روز برای رسیدگی در هیئت تشخیص اداره کار و 45 روز برای رسیدگی در هیئت های حل اختلاف بوده و در رابطه با مراتب رسیدگی 3 بار برای رسیدگی در هیئت های تشخیص و 2 بار برای رسیدگی در هیئت های حل اختلاف خواهد بود.

مشاورین حقوقی ایرانلا

ضمن ارزوی موفقیت و داشتن امنیت شغلی برای شما عزیزان، چنانچه در رابطه شکایت از کارفرما یا کارگر و چگونگی رسیدگی به دعاوی اداره کار و هیئت تشخیص اداره کار، هیئت حل اختلاف اداره کار نیاز به مشاوره و وکیل جهت شکایت از کارفرما در مراجع اداری و قضایی و مسائلی همچون مشاوره حقوقی بیمه بیکاری، اعتراض به بیمه تامین اجتماعی، اعتراض به اجرائیه رای داور، هیئت حل اختلاف مالیاتی، شکایت از کارفرما برای دیه … میتوانید با وکلا و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونگی توقف عملیات اجرایی

چگونگی توقف عملیات اجرایی

چنانچه بر اساس قانون حکمی در رابطه با موضوعی صادر شود این حکم لازم الاجرا خواهد بود. اما در مواردی می توان با اخذ حکم

وکیل برای طلاق توافقی

وکیل برای طلاق توافقی

ازدواج قراردادیست که برای پایان دادن به آن بایستی طبق قوانین عمل نمود بر اساس قانون خاتمه ازدواج همانند سایر قراردادها تابع قوانین و شرایطیست.

Select Language
تماس با ما