شرایط دادخواست ورود ثالث

شرایط دادخواست ورود ثالث

وارد ثالث یکی از نهادهای مهم آیین دادرسی مدنی است که در مورد شرایط دادخواست ورود ثالث به اشخاص ثالث این امکان را می‌دهد تا در دعوای مطروحه بین طرفین اصلی، وارد شوند و از حقوق خود دفاع کنند. این نهاد حقوقی در راستای تأمین عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص ثالث طراحی شده است.

تعریف دادخواست ورود ثالث

در رابطه با شرایط دادخواست ورود ثالث ابتدا بایستی به تعریف دادخواست ورود ثالث پرداخت. دادخواست ورود ثالث، درخواستی است که شخص ثالث (غیر از طرفین دعوای اصلی) برای ورود به دعوای در جریان تقدیم می‌کند. این شخص می‌تواند برای خود مستقلاً حقی قائل باشد یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذی‌نفع بداند. می توان دادخواست ورود ثالث را در دیوان عدالت اداری نیز مطرح نمود.

انواع ورود ثالث

  1. ورود ثالث اصلی : در این نوع ورود ثالث شخص ثالث برای خود مستقلاً حقی قائل است. در واقع حق مورد ادعا با حق هر دو طرف دعوا در تعارض است برای مثال ادعای مالکیت نسبت به ملکی که موضوع دعوای دو شخص دیگر است.
  2. ورود ثالث تبعی : شخص ثالث خود را در محق شدن یکی از طرفین ذی‌نفع می‌داند یا به عبارتی از یکی از طرفین دعوا حمایت می‌کند . برای مثال ورود ضامن به دعوای مطالبه وجه علیه مضمون‌عنه.

شرایط دادخواست ورود ثالث

شرایط پذیرش دادخواست ورود ثالث

برای اینکه دادخواست ورود ثالث مورد پذیرش مرجع قضایی قرار گیرد بایستی دارای شرایط ذیل باشد:

  • وجود دعوای اصلی در جریان رسیدگی
  • ذی‌نفع بودن شخص ثالث
  • ارتباط کامل با دعوای اصلی
  • تقدیم دادخواست تا پایان جلسه اول دادرسی
  • پرداخت هزینه دادرسی مقرر

تشریفات و نحوه تقدیم دادخواست

همانند تمامی امور قانونی تقدیم شرایط دادخواست ورود ثالث نیز تابع شرایط و قوانینی است که در صورت عدم وجود این شرایط دادخواست از طرف مرجع قضایی رد خواهد شد. در ذیل به تشریفات و نحوه تقدیم دادخواست ورود ثالث اشاره شده است:

  1. تنظیم دادخواست مطابق شرایط شکلی قانون
  2. ذکر مشخصات کامل طرفین دعوای اصلی و وارد ثالث
  3. تعیین خواسته و بهای آن
  4. شرح دلایل و مستندات ورود ثالث
  5. ضمیمه کردن مدارک و مستندات

شرایط دادخواست ورود ثالث

آثار پذیرش دادخواست ورود ثالث

پس از ارسال دادخواست و بررسی شرایط دادخواست ورود ثالث از طریق مرجع قضایی چنانچه دادخواست دارای شرایط قابل قبول قانونی باشد اتفاقات زیر صورت می پذیرد:

  • شخص ثالث به عنوان یکی از اصحاب دعوا شناخته می‌شود
  • حق حضور در جلسات دادرسی
  • حق ارائه دلایل و مدارک
  • حق اعتراض به رأی صادره
  • تأثیر رأی نسبت به وارد ثالث

نکات کاربردی در تنظیم دادخواست

  • دقت در تعیین نوع ورود ثالث (اصلی یا تبعی)
  • بیان دقیق ارتباط دعوای ورود ثالث با دعوای اصلی
  • ذکر مستندات قانونی
  • رعایت مهلت قانونی
  • توجه به صلاحیت دادگاه
شرایط دادخواست ورود ثالث
xr:d:DAFpz2ZeB-c:2,j:4747191821796227469,t:23072707

وکیل متخصص در زمینه ورود ثالث

همانطور که از توضیحات فوق مشخص است دادخواست ورود ثالث یکی از ابزارهای مهم حمایت از حقوق اشخاص در نظام دادرسی است که با رعایت شرایط و تشریفات قانونی می‌تواند به احقاق حق منجر شود. آگاهی از مقررات و نحوه صحیح تنظیم این دادخواست برای اشخاص ذینفع ضروری است. در صورتی که در این زمینه تخصص ندارید قبل از تنظیم دادخواست ورود ثالث حتما با یک مشاور حقوقی متخصص و وکیل کاردان مشاوره نمایید.

مشاورین حقوقی ایرانلا

چنانچه در زمینه شرایط دادخواست ورود ثالث، شکایت از کارشناس رسمی دادگستری و سایر دعاوی مرتبط درصدد طرح دعاوی هستید گروه مشاورین حقوقی ایران لا با وکلای متخصص و خبره در کنار شماست .همچنین همواره می توانید از طریق مشاوره تلفنی در مورد مسائل حقوقی و اطلاع از راهکارهای قانونی با مشاورین حقوقی ایران لا در ارتباط باشید.

همچنین ضمن آرزوی پایداری و تداوم بنیان خانواده در کشور عزیزمان ،چنانچه در رابطه با مسائلی همچون : تامین دلیل، تامین خواسته، تفاوت تامین دلیل و تامین خواسته، دستور موقت در دیوان عدالت اداری، تخلفات قاچاق ارز و کالا، دستور توقف اجرای رای داور،نفقه ،دفاع در مقابل درخواست نفقه، مهریه ،قانون حضانت فرزند در سال 1402 و یا انتخاب داور برای طلاق و…. دیگر موضوعات حقوقی به کمک و راهنمایی نیاز داشتید گروه حقوقی ایرانلا با گردآوری گروهی از باتجربه ترین و خبره ترین وکلا از سراسر ایران در خدمت شماست . همواره می توانید با از طریق تماس با ما درخواست مشاوره تلفنی با مشاورین حقوقی مجموعه را داشته باشید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل اصل 49 قانون اساسی

وکیل اصل 49 قانون اساسی

داشتن وکیل اصل 49 قانون اساسی در رابطه با این موضوع به تضییع نشدن حقوق مادی فرد کمک شایانی خواهد نمود. از آن جا که

شرایط ثبت برند در ایران

شرایط ثبت برند در ایران

ثبت برند و شرایط ثبت برند در ایران یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی کسب‌وکارها است. این فرآیند در ایران تحت

قرارداد جعاله و شرایط آن

قرارداد جعاله و شرایط آن

جعاله یکی از عقود معین در قانون مدنی ایران است که کاربرد گسترده‌ای در معاملات روزمره و تجاری دارد. این قرارداد به دلیل انعطاف‌پذیری و

Select Language
تماس با ما