دیه از بین رفتن صوت و صدا

دیه از بین رفتن صوت و صدا

در مواردی که بر اثر آسیبی که به شخص وارد می شود جراحت و یا آسیب قابل مشاهده ای نیست ولی منافع اعضا اتفاق می افتد . منافع اعضا به شرایطی اطلاق می شود که بر اثر آسیب وارده به فرد شنوایی و یا بویایی و …. ار بین برود و در واقع نفع و استفاده ای که برای فرد از طریق آن عضو برقرار بوده زایل گردد. در این نوشتار به دیه از بین رفتن صوت و صدا پرداخته شده است.

دیه از بین رفتن صوت و صدا

بر اساس ماده ۶۸۷ قانون مجازات اسلامی هرگاه کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده‌ است در اثر کر شدن نتواند سخن بگوید یا کودکی که تازه زمان سخن گفتن او فرا رسیده‌ است در اثر کر شدن نتواند کلمات دیگر را یاد گیرد و بر زبان آورد، علاوه بر دیه شنوایی، دیه یا ارش زوال یا نقص گفتار نیز، حسب مورد ثابت می‌شود.

از بین رفتن حس شنوایی و گویایی

با توجه به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هرگاه در اثر جنایتی حس شنوایی و گویایی، هر دو از بین برود، هر کدام یک دیه کامل دارد.

دیه از بین رفتن صوت

در رابطه با دیه از بین رفتن صوت و صدا، از بین ‌بردن صوت به ‌طور کامل به ‌گونه‌ ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند، دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند. همچنین از بین ‌بردن گویایی به ‌طور کامل و بدون قطع زبان، دیه کامل و از بین ‌بردن قدرت ادای برخی از حروف به همان نسبت دیه دارد.

دیه از بین رفتن صوت و صدا

دیه از بین رفتن صوت شخص دارای لکنت زبان

شخصی که دارای لکنت زبان است و یا به کندی یا تندی سخن می‌ گوید یا برخی از حروف را نمی‌ تواند تلفظ کند، گویا محسوب می‌ شود و دیه از بین ‌بردن ادای هر حرف با توجه به تعداد حروف زبان تکلم مجنی‌‌ علیه تعیین می‌ شود. مانند اینکه از بین ‌بردن قدرت ادای یک حرف شخص فارسی زبان، یک ‌سی ‌و دوم دیه کامل است.

مواد قانونی در رابطه با دیه از بین رفتن صوت و صدا

  • ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی : با توجه به دیه منافع از بین رفتن صوت جنایتی که موجب پیدایش عیبی در گفتار یا ادای حروف گردد و یا عیب موجود در آن را تشدید کند، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۰ قانون مجازات اسلامی : جنایتی که باعث شود مجنی ‌علیه حرفی را به ‌جای حرف دیگر اداء نماید، مانند آنکه به‌ جای حرف «ل»، حرف «ر» تلفظ نماید، اگر عرفاً عیب تلقی شود، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۱ قانون مجازات اسلامی : جنایتی که موجب عیبی در صوت مانند کاهش طنین صدا، گرفتگی آن و یا صحبت‌ کردن از طریق بینی شود، ارش دارد.
  • ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی : از بین رفتن صوت بعضی از حروف، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی : در صورتی که جنایت، علاوه بر زوال صوت، موجب زوال نطق نیز گردد، دو دیه ثابت می‌شود.

دیه از بین رفتن صوت و صدا

دیه از بین رفتن حس چشایی

با توجه به ماده ۶۹۵ قانون مجازات اسلامی از بین بردن حس چشایی و نقصان آن، موجب ارش است.

دیه قطع زبان

بر اساس دیه منافع اعضا در سال 1403 هرگاه با قطع تمام زبان، حس چشایی از بین برود، فقط دیه قطع زبان پرداخت می‌شود و اگر با قطع بخشی از زبان، چشایی از بین برود یا نقصان یابد، در صورتی که چشایی از بین رفته مربوط به همان قسمت زبان باشد، هر کدام از ارش چشایی و دیه زبان که بیشتر باشد، باید پرداخت شود و اگر چشایی از بین رفته مربوط به همان قسمت از زبان نباشد، ارش چشایی و دیه زبان جداگانه باید پرداخت شود مگر اینکه از دیه کامل بیشتر باشد که در این صورت فقط به میزان دیه کامل پرداخت می‌شود و اگر با جنایت بر غیر زبان، چشایی از بین برود یا نقصان پیدا کند، دیه یا ارش آن جنایت بر ارش چشایی افزوده می‌گردد.

دیه از بین رفتن صوت و صدا

مشاورین حقوقی ایرانلا

با آرزوی سلامتی برای همه شما عزیزان، چنانچه در رابطه با موضوع دیات همانند دیه از بین رفتن صوت و صدا، دیه قطع انگشت دست و پا 1403، دیه قطع نخاع در سال 1403، با دیه بخیه 1403،دیه پارگی پرده گوش 1403، دیه شکستگی مهره گردن 1403،  دیه شکستگی دندان 1403، دیه شکستگی بینی 1403، دیه شکستگی دست،دیه شکستگی پا 1402 ، برابری دیه زن و مرد در قانون جدید ، شکایت از دندانپزشک ایمپلنت و دیه شکستگی لگن ، دیه راننده مقصر ، دیه کندن موی سر ،دیه چشم و پلک چشم 1403، دیه شکستگی دنده 1403، دیه شکستگی بینی 1403، دیه شکستگی دندان 1403 و موضوع دیات و هر گونه مسائل حقوقی دچار بحران شده اید و در مطالبه حقوق خود بازمانده اید  گروه مشاورین حقوقی تخصصی ایران لا با در دست داشتن وکلا و مشاورین حقوقی زبده در کنار شما خواهد بود . همواره می توانید از طریق تماس با ما درخواست مشاوره تلفنی را با این وکلا و مشاورین ما را داشته باشید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل اصل 49 قانون اساسی

وکیل اصل 49 قانون اساسی

داشتن وکیل اصل 49 قانون اساسی در رابطه با این موضوع به تضییع نشدن حقوق مادی فرد کمک شایانی خواهد نمود. از آن جا که

شرایط ثبت برند در ایران

شرایط ثبت برند در ایران

ثبت برند و شرایط ثبت برند در ایران یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی کسب‌وکارها است. این فرآیند در ایران تحت

قرارداد جعاله و شرایط آن

قرارداد جعاله و شرایط آن

جعاله یکی از عقود معین در قانون مدنی ایران است که کاربرد گسترده‌ای در معاملات روزمره و تجاری دارد. این قرارداد به دلیل انعطاف‌پذیری و

Select Language
تماس با ما