ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

در پرونده هایی که در دیوان عدالت اداری مطرح می گردد جدای از طرفین دعوا، اشخاص ثالث تحت شرایط خاصی می توانند ورود نمایند، شخص ثالثی که برای خود حقی قائل باشد با تقدیم دادخواست و طی تشریفات قانونی قبل از صدور رای و قطعیت دادنامه می تواند به روند رسیدگی ورود نماید و مطالبه حق نماید. در این مطلب به بررسی شرایط ورود ثالث، حقوق قانونی وارد ثالث و موارد عدم پذیرش دادخواست ورود ثالث می پردازیم.

مهلت ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

ثالث می تواند قبل از صدور رای بدوی به پرونده مطروحه در آن شعبه ورود نماید به شرطی که پرونده در جریان رسیدگی باشد و ختم رسیدگی توسط شعبه بدوی اعلام نشده باشد. درصورتی که دادخواست ورود ثالث بعد از ختم رسیدی یا صدور رای در شعبه بدوی واصل گردد می بایستی طرفین دعوا از رای صادره تجدیدنظر خواهی نمایند تا دادخواست ثالث و تجدیدنظرخواهی به شعبه تجدیدنظر ارسال گردد و شخص ثالث در مرحله تجدیدنظر به عنوان وارد ثالث می تواند در دادرسی مداخله داشته باشد.

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

چه کسی حق ورود ثالث به پرونده دیوان عدالت اداری را دارد؟

ثالث شخصی است که مدعی و مدعی علیه پرونده مطروحه نمی باشد بلکه در نتایج حاصله از رسیدگی، حقی برای خود قائل بوده و در محق شدن یا نشدن طرفین دعوا ذینفع باشد. وفق ماده 55 قانون دیوان عدالت اداری با اصلاحات و الحاقات مورخ 10/02/1402 هرگاه شخص ثالثی در موضوع پرونده مطروحه در شعبه دیوان، برای خود حقی قائل باشد یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذی‌نفع بداند، میتواند با تقدیم دادخواست، وارد دعوی شود. در صورتی که دادخواست مذکور قبل از صدور رای واصل شود، شعبه پس از ارسال دادخواست، برای طرفین دعوی و وصول پاسخ آنان با ملاحظه پاسخ هر سه طرف، مبادرت به صدور رای می‌نماید.

رد دعوای ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

وفق تبصره ماده 55 قانون دیوان عدالت اداری در مواردی که ورود ثالث پس از ختم جلسات رسیدگی بدوی باشد و هیچکدام از طرفین دعوای اصلی از رای صادره تجدیدنظرخواهی ننمایند رای صادره قطعی می گردد و در این صورت شعبه بدوی با صدور قرار رد دادخواست نسبت به دادخواست ورود ثالث تعیین تکلیف می نماید.

تجدیدنظرخواهی نسبت به رد دادخواست ورود ثالث

تجدیدنظرخواهی نسبت به قرار رد دادخواست ثالث وفق ماده 65 قانون دیوان عدالت اداری ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ باید صورت بگیرد.

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری به منظور اطاله دادرسی

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت وارد ثالث باید وضع خود را در دادخواست مشخص نماید به این معنا که باید برای خود مستقلا حقی متصور باشد یا اینکه خود را ذینفع در محق شدن یکی از اصحاب دعوا بداند و در صورتی که احراز گردد ورود ثالث با تبانی و برای بردن مال غیر و ایجاد اطاله دادرسی بوده است مشمول مجازات مقرر در ماده 2 قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می نمایند مصوب سال 1307 می گردد.

امکان ورود ثالث دستگاه های دولتی و اجرائی

نکته مهم در دعاوی ورود ثالث این است که دستگاه های دولتی و اجرائی نمی توانند به عنوان ثالث ورود داشته باشند زیرا طبق ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری صرفا اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی امکان طرح دعوا به طرفیت دولت و دستگاه های اجرائی را در دیوان عدالت اداری دارا خواهند بود و دولت و نهادهای وابسته دولتی حق طرح دعوا به عنوان خواهان(اصلی-ثالث) در آن مرجع را نخواهند داشت.

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

ورود ثالث با کمک گروه وکلای قلمداد

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت ورود ثالث به دعاوی مطروحه در دیوان عدالت اداری تحت شرایطی خاصی میسر است، اولا شخص برای خود حقی قائل باشد یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذینفع بداند و ثانیاً پرونده در مرحله رسیدگی و قبل از خاتمه دادرسی و صدور رای باشد لذا در صورت احراز این دو شرط فرد می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی یا استخدام وکیل دادگستری دادخواست ورود ثالث خود را تقدیم دیوان عدالت اداری نماید و در مراحل رسیدگی مداخله نماید. گروه وکلای قلمداد با استفاده از تجربه وکلای متخصص در امور دیوان عدالت اداری آماده ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزان می باشد.

مشاورین حقوقی ایرانلا

همانطور که در توضیحات در رابطه با دستور موقت مورد اشاره قرار گرفت.دستور موقت می تواند همزمان با شکایت مطرح یا در اثنای رسیدگی تا قبل از قطعیت حکم مطرح گردد و صدور دستور موقت از طریق دیوان عدالت مستلزم پرداخت خسارت احتمالی نمی باشد و با صدور آن مخاطب دستور موقت موظف به اجرای آن می باشد و در فرض رد دستور موقت رسیدگی به اصل شکایت ادامه پیدا می کند و مطابق مقررات قانون دیوان عدالت اداری رسیدگی به دستور موقت خارج از نوبت می باشد.  چنانچه در رابطه با دستور موقت در دیوان عدالت اداری ،شکایت مالیاتی به دیوان عدالت اداری، شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری، اعتراض به دیوان عدالت اداری و شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری نیاز به مشاوره و راهنمایی تخصصی دارید  وکلای متخصص گروه قلمداد با تجربیات خود در این زمینه و اخذ آرای مرتبط با این موضوع آماده ارائه مشاوره تخصصی و قبول دعاوی مرتبط دیوان عدالت اداری می باشند.

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجازات تهدید پیامکی

مجازات تهدید پیامکی

یکی از انواع تهدید و در واقع شایع ترین نوع تهدید به وسیله پیامک است . در صورتی که فردی از طریق پیامک ایجاد مزاحمت

Select Language
تماس با ما