مجازات شهادت دروغ

مجازات شهادت دروغ

 یکی از مهم ترین موارد در رابطه با اثبات دعوی شهادت شهود می باشد. در قانون برای شاهد شرایط خاصی پیش بینی شده است که در نوشتار شاهد و شرایط شهادت در دادگاه به این موضوع مفصلا پرداخته شده است. حال در این نوشتار قصد داریم به توضیح در  مورد شهادت دروغ و مجازات آن بپرازیم.

اثبات دعوی

بر اساس قانون هر طرح دعوی در مراجع قضایی نیازمند اثبات و دلایل محکمه پسند می باشد. اهمیت این موضوع جهت جلوگیری از طرح دعاوی واهی، بدون دلیل و جلوگیری از ازدهام در مراجع قضاییست . لذا بر هر کسی که به عنوان شاکی و یا خواهان طرح دعوای حقوقی و کیفری می نماید واجب است که دلایل محکمه پسند برای طرح دعوی خویش ارائه دهد. ادله اثبات دعوا به چند قسم اند که در ادامه به این دلائل پرداخته شده است.

ادله اثبات دعوی

بر اساس ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی دلائل اثبات دعوی از قرار ذیل است‌:

  1.  اقرار
  2. اسناد کتبی‌
  3. شهادت‌
  4. امارات‌
  5. قسم‌

مجازات شهادت دروغ

شاهد و شرایط شهادت در دادگاه

بر اساس ماده 177 قانون مجازات اسلامی شاهد و شرایط شهادت در دادگاه به صورت ذیل است:

  • بلوغ
  • عقل
  • ایمان
  • عدالت
  • طهارت مولد
  • عدم ذینفعی در موضوع
  • عدم خصومت با طرفین
  • ولگرد  متکدی نبودن

شرایط جسمی در شهادت

در رابطه با شاهد و شرایط شهادت در دادگاه در شرایطی که شهادت نیاز به دیدن یا شنیدن داشته باشد شهادت فرد نابینا و نا شنوا قابلیت استماع نداشته و پذیرفته نیست. برای مثال جهت شهادت در مورد انواع عقود یا باید شاهد عقد بود به این صورت که به این صورت که شاهد بایستی به شکل دیداری عقد را مشاهده کرده باشد و یا به صورت شنیداری شاهد بر عقد بوده باشد در غیر این صورت شهادت وی در این زمینه قابلیت استناد نخواهد داشت.

مجازات شهادت دروغ

ماده 201 قانون آئین دادرسی کیفری

بازپرس برای شاکی، مدعی خصوصی، متهم، شاهد و مطلعی که نا شنوا است یا قدرت تکلم ندارد، فرد مورد وثوقی که توانایی بیان مقصود را از طریق اشاره یا وسایل فنی دیگر دارد، به عنوان مترجم انتخاب می کند. مترجم باید سوگند یاد کند که راستگویی و امانتداری را رعایت کند. چنانچه افراد مذکور قادر به نوشتن باشند، منشی شعبه سوال را برای آنان می نویسد تا به طور کتبی پاسخ دهند.

مجازات شهادت دروغ

شهادت دروغ در دادگاه جرم محسوب شده و مستحق مجازات است. بر اساس ماده 650 قانون تعزیرات هر فردی در دادگاه و مراجع قضایی در نزد مقامات رسمی (قاضی، دادرس و…) شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس محکو خواهد گردید همچنین به جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال نیز محکوم خواهد شد.

ماده 259 قانون آئین دادرسی کیفری

براساس ماده 259 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، چنانچه بازداشت بر اثر اعلام مغرضانه جرم، شهادت کذب و یا تقصیر مقامات قضایی باشد، دولت پس از جبران خسارت می تواند به مسئول اصلی مراجعه کند.

مجازات شهادت دروغ

گروه مشاورین حقوقی ایرانلا

در صورتی که قصد فروش سرقفلی ورثه ای،تغییر کاربری زمین،فسخ قرارداد اجاره پیش از موعد، اخذ صورتمجلس تفکیکی ساختمان الزام به اخذ پایان کار،کلاهبرداری با جعل عنوان ،تفکیک املاک،مجازات شهادت دروغ،نحوه خرید زمین بدون سند ،اعتراض یه اجرای حکم خلع ید و یا شکایت بایت تصرف زمین کشاورزی و یا در رابطه با فروش مال غیر با قولنامه و درخواست فروش ملک مشاع و درخواست تامین دلیل از شور ای حل اختلاف ، دعوای خلع ید و دعوای تصرف عدوانی و شکایت از فروشنده خودرو به دلیل سند نزدن ،جعل امضا و مجازات آن، خیانت در امانت چک سفید امضا را دارید با مطالعه این مطلب می توانید از جزئیات این امر آگاه شوید و در صورت هرگونه سوال تخصصی می توانید با تیم حقوقی ایران لا ارتباط برقرار نموده درخواست مشاوره تلفنی داشته باشید و از راهنمایی افراد خبره و متخصص ما در این زمینه بهره مند گردید.

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل اصل 49 قانون اساسی

وکیل اصل 49 قانون اساسی

داشتن وکیل اصل 49 قانون اساسی در رابطه با این موضوع به تضییع نشدن حقوق مادی فرد کمک شایانی خواهد نمود. از آن جا که

شرایط ثبت برند در ایران

شرایط ثبت برند در ایران

ثبت برند و شرایط ثبت برند در ایران یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی کسب‌وکارها است. این فرآیند در ایران تحت

قرارداد جعاله و شرایط آن

قرارداد جعاله و شرایط آن

جعاله یکی از عقود معین در قانون مدنی ایران است که کاربرد گسترده‌ای در معاملات روزمره و تجاری دارد. این قرارداد به دلیل انعطاف‌پذیری و

Select Language
تماس با ما