بر اساس قانون مالیات های مستقیم تمامی شخصیت های حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات و ارسال اظهارنامه ی مالیاتی می باشند . چنانچه شخص حقیقی مقیم حارج باشد نیز مشمول پرداخت مالیات ایرانیان مقیم خارج خواهد بود همچنین شرکت هایی که دارای شعبه بین المللی هستند نیز بایستی مالیات پرداخت نمایند.
مالیات ایرانیان مقیم خارج
در رابطه با مالیات ایرانیان مقیم خارج می توان به گفته رییس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی کشور اشاره نمود که اظهار داشته اند: “هر فرد ایرانی یا هر فرد مقیم ایران که دارای یک شناسه هویتی یکتا مانند شماره ملی یا شماره گذرنامه باشد، یک مودی بالقوه مالیاتی است و هر نوع فعالیت اقتصادی را شروع کند و درآمدی داشته باشد، به یک مودی بالفعل مالیاتی تبدیل خواهد شد.”
همچنین ایشان با اشاره به طرح مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی گفته اند: “ممکن است فردی که ۱۰ سال پیش مهاجرت کرده است هم مشمول شود، زیرا ممکن است فعالیتهایی که انجام میدهد با حوزه اقتصادی کشور مرتبط باشد. در این راستا از مجموع درآمد فرد مالیات اخذ میشود.”
مالیات اشخاص حقوقی خارج از ایران
لازم به ذکر است که علاوه بر مالیات ایرانیان مقیم خارج، شرکت ها و شخصیت های حقوقی خارج از ایران نیز مشمول مالیات خواهند بود. چنانچه شخص حقوقی مقیم خارج از ایران باشد نسبت به درآمد دریافتی حاصل از سرمایه گذاری خود در ایران بایستی 25% مالیات به صورت ثابت پرداخت نماید.
طبق قانون مالیاتی مستقیم کشور های دیگر اروپایی و آسیایی، تمامی شرکت های ایرانی فعال در خارج از کشور، مشمول پرداخت مالیات در کشور مقصد بوده و چنانچه نسبت به پرداخت این مالیات اقدام ننمایند مشمول جرائم سنگین خواهند شد.
نحوه پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
چنانچه شرکت ایرانی خارج از کشور باشد همانند موضوع مالیات ایرانیان مقیم خارج ایشان نیز جهت پرداخت مالیات بایستی سال مالی خود را مشخص نماید. برای مثال در ایران سال مالی از اول سال یعنی فروردین ماه تا پایان سال که اسفند ماه است می باشد. تاریخ تاسیس شرکت به عنوان شروع سال مالی در سال اول محاسبه می شود.
بدیهی است در طول سال مالی شرکت ها بایستی تمامی درآمد و هزینه های خویش را ثبت نمایند و بعد از رسیدگی به آن ها، حساب های مالی شرکت را به صورت اظهارنامه، ترازنامه، حساب سود و زیان و دفاتر قانونی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند. پس از بررسی توسط ممیز مالیاتی نتیجه طی یک سال اعلام و بر اساس قوانین مالیاتی و بر حسب سود سالیانه مالیات شرکت مورد نظر محاسبه می گردد.
قوانین پرداخت مالیات شرکت های خارج از ایران
در رابطه با قوانین پرداخت مالیات ایرانیان مقیم خارج، شرکت های خارج از ایران، اشخاص حقوقی ایرانی و خارجی مشمول مالیات برابر می باشند. مستند این موضوع ماده 105 قانون مالیات های مستقیم است که صراحتا اعلام می دارد : «جمع درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود، پس از وضع ضرر و زیان های حاصل از منابع غیر معاف و کسر معافیت های مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای هست، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (25%) خواهند بود».
نحوه محاسبه مالیات شرکت های خارج از ایران
با توجه به این ماده باید گفت که مالیات شرکت های داخل کشور با شرکت های خارج از کشور به یک میزان محاسبه می گردد.بنابراین شرکت های خارج از ایران و شخصیت های حقوقی در خارج از کشور بایستی در طی دوره مالی مشخص شده، هزینه ها و درآمد های مالی شرکت یا شخص حقوقی را وارد فرم اظهارنامه نموده و جهت رسیدگی تسلیم سازمان امور مالیاتی نمایند.
گروه مشاورین حقوقی ایرانلا
با توجه به توضیحات فوق و به همین منظور گروه حقوقی قلمداد که مجموعه ای از وکلای متخصص و مجرب در تمامی زمینه های حقوقی است می تواند به شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب کمک نماید. چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه باشکایت مالیاتی به دیوان عدالت اداری، اعتراض به مالیات دستگاه کارتخوان، مالیات نقل و انتقال زمین کشاورزی، مالیات خرید و فروش سکه و مالیات بر خرید وفروش ملک تجاری و … دارید مشاورین حقوقی ایرانلا به صورت تلفنی و حضوری پاسخگوی شما خواهند بود.
3 پاسخ