دیه منافع اعضا در سال 1403

دیه منافع اعضا در سال 1403

اصولا هنگامی که صحبت از دیه می شود دیه اعضای مشخص بدن مانند دیه پا، دیه دست، دیه شکستگی سر یا جمجمه و …. در ذهن ما نقش می بندد اما در شرایطی ایجاد ضربه و آسیب وارده می تواند باعث بروز مشکلاتی برای شخص گردد که با چشم قابل رویت نباشد ولی باعث ایجاد نقص همیشگی برای فرد گردد که به این نوع دیات دیه منافع اعضا در سال 1403 گفته می شود.

دیه منافع اعضا در سال 1403

زمانی که بر اثر آسیب وارده،منافع اعضا از بین برود دیه منافع اعضا به شخص آسیب دیده تعلق خواهد گرفت. برای مثال چنانچه آسیبی به گوش و یا چشم فرد وارد شود که موجب تاری دید، کم شدن بینایی، کم شدن شنوایی و یا ازبین رفتن بینایی و شنوایی گردد و در واقع منافعی که از عضو مورد نظر برای شخص برقرار بوده مختل گردد در این صورت دیه منافع اعضا برای فرد آسیب دیده لحاظ می گردد.

دیه زایل شدن عقل

بر اساس ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی و دیه منافع اعضا در سال 1403 زایل ‌کردن عقل موجب دیه کامل و ایجاد نقص در آن موجب ارش است، ‌خواه جنایت در اثر ایراد ضربه و جراحت و خواه ترساندن و مانند آن باشد.

*تبصره : در ‌صورتی ‌که مجنی‌ٌ علیه دچار جنون ادواری شود ارش ثابت است.*

دیه اختلال روانی

در زوال و نقصان حافظه و نیز اختلال روانی در صورتی که به حد جنون نرسد ارش ثابت است.

دیه زوال عقل

جنایتی که موجب زوال عقل یا کم ‌‌شدن آن شود هر چند عمدی باشد حسب مورد، موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی‌ شود. همچنین هرگاه در اثر صدمه‌ ای مانند شکستن سر یا صورت، عقل زایل شود یا نقصان یابد، هر‌ یک دیه یا ارش جداگانه‌ ای دارد.

هرگاه در اثر جنایتی عقل زایل گردد و پس از دریافت دیه کامل عقل برگردد، دیه مسترد و ارش پرداخت می‌ شود.

دیه منافع اعضا در سال 1403

دیه اغما و بیهوشی

هرگاه در اثر جنایتی مجنی‌ٌ علیه بیهوش شود و به اغماء برود، چنانچه منتهی به فوت او گردد، دیه نفس ثابت می‌ شود و چنانچه به هوش آید، نسبت به زمانی که بیهوش بوده، ارش ثابت می‌ شود و چنانچه عوارض و آسیب‌ های دیگری نیز به ‌وجود آید، دیه یا ارش عوارض مزبور نیز باید پرداخت شود.

جنایت بر فرد بیهوش

جنایت بر کسی که در اغماء یا بیهوشی و مانند آن است از جهت احکام مربوط به قصاص و دیه، جنایت بر شخص هوشیار محسوب می شود.

دیه از بین بردن شنوایی

از بین ‌بردن شنوایی هر دو گوش دیه کامل و از بین ‌بردن شنوایی یک گوش نصف دیه کامل دارد هر چند شنوایی دو گوش به یک اندازه نباشد. همچنین از بین ‌بردن شنوایی گوش شنوای شخصی که یکی از گوش ‌های او نمی‌ شنود، موجب نصف دیه کامل است.

دیه کاهش شنوایی

بر اساس ماده ۶۸۴ قانون مجازات اسلامی کاهش شنوایی در صورتی ‌که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد. هرگاه با قطع یا از بین بردن گوش یا هر جنایت دیگری شنوایی از بین برود یا نقصان یابد هر یک از جنایت‌ها، دیه یا ارش جداگانه دارد.

و بر اساس ماده ۶۸۶ قانون مجازات اسلامی هرگاه در اثر جنایتی در مجرای شنوایی، نقص دائمی ایجاد شود به نحوی که به‌طور کامل مانع شنیدن گردد، دیه شنوایی ثابت است و در صورتی که نقص موقتی باشد ارش تعیین می‌شود.

دیه از بین رفتن گویایی

بر اساس ماده ۶۸۷ قانون مجازات اسلامی هرگاه کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده‌ است در اثر کر شدن نتواند سخن بگوید یا کودکی که تازه زمان سخن گفتن او فرا رسیده‌ است در اثر کر شدن نتواند کلمات دیگر را یاد گیرد و بر زبان آورد، علاوه بر دیه شنوایی، دیه یا ارش زوال یا نقص گفتار نیز، حسب مورد ثابت می‌شود.

از بین رفتن حس شنوایی و گویایی

با توجه به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هرگاه در اثر جنایتی حس شنوایی و گویایی، هر دو از بین برود، هر کدام یک دیه کامل دارد.

دیه منافع اعضا در سال 1403

دیه از بین رفتن صوت

در رابطه با دیه منافع اعضا در سال 1403 ، دیه از بین رفتن صوت و صدا و از بین ‌بردن صوت به ‌طور کامل به ‌گونه‌ ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند، دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند. همچنین از بین ‌بردن گویایی به ‌طور کامل و بدون قطع زبان، دیه کامل و از بین ‌بردن قدرت ادای برخی از حروف به همان نسبت دیه دارد.

*تبصره : شخصی که دارای لکنت زبان است و یا به کندی یا تندی سخن می‌ گوید یا برخی از حروف را نمی‌ تواند تلفظ کند، گویا محسوب می‌ شود و دیه از بین ‌بردن ادای هر حرف با توجه به تعداد حروف زبان تکلم مجنی‌‌ علیه تعیین می‌ شود. مانند اینکه از بین ‌بردن قدرت ادای یک حرف شخص فارسی زبان، یک ‌سی ‌و دوم دیه کامل است.*

مواد قانونی در رابطه با از بین رفتن صوت و دیه منافع اعضا در سال 1403

  • ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی : با توجه به دیه منافع اعضا در سال 1403 جنایتی که موجب پیدایش عیبی در گفتار یا ادای حروف گردد و یا عیب موجود در آن را تشدید کند، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۰ قانون مجازات اسلامی : جنایتی که باعث شود مجنی ‌علیه حرفی را به ‌جای حرف دیگر اداء نماید، مانند آنکه به‌ جای حرف «ل»، حرف «ر» تلفظ نماید، اگر عرفاً عیب تلقی شود، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۱ قانون مجازات اسلامی : جنایتی که موجب عیبی در صوت مانند کاهش طنین صدا، گرفتگی آن و یا صحبت‌ کردن از طریق بینی شود، ارش دارد.
  • ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی : از بین رفتن صوت بعضی از حروف، موجب ارش است.
  • ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی : در صورتی که جنایت، علاوه بر زوال صوت، موجب زوال نطق نیز گردد، دو دیه ثابت می‌شود.

دیه از بین رفتن بینایی

با توجه به دیه منافع اعضا در سال 1403 و طبق ماده ۶۸۹ قانون مجازات اسلامی از بین بردن بینایی هر دو چشم دیه کامل و از بین بردن بینایی یک چشم نصف دیه کامل دارد.

*تبصره : چشم‌هایی که بینایی دارند در حکم مذکور یکسان هستند هر چند میزان بینایی آنها متفاوت باشد یا از جهات دیگر مانند شب کوری و منحرف بودن با هم تفاوت داشته باشند.*

دیه کاهش بینایی

کاهش بینایی، در صورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد، موجب ارش است.

دیه بینایی کسی که فقط یک چشم دارد

از بین بردن بینایی چشم کسی که فقط یک چشم بینا دارد و چشم دیگرش نابینای مادرزادی بوده و یا در اثر علل غیرجنایی از بین رفته باشد، موجب دیه کامل است لکن اگر چشم دیگرش را در اثر قصاص یا جنایتی که استحقاق دیه آن را داشته‌ است، از دست داده باشد، دیه چشم بینا، نصف دیه کامل می‌باشد.

دیه از حدقه در آمدن چشم

از بین بردن یا بیرون آوردن چشم از حدقه فقط یک دیه دارد و از بین رفتن بینایی، دیه دیگری ندارد لکن اگر در اثر صدمه دیگری مانند شکستن سر، بینایی نیز از بین برود یا نقصان یابد، هر کدام حسب مورد دیه یا ارش جداگانه دارد.

دیه منافع اعضا در سال 1403

دیه از بین رفتن بویایی

بر اساس ماده ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی از بین بردن کامل بویایی، موجب دیه کامل است و از بین بردن قسمتی از آن، ارش دارد.

*تبصره : اگر در اثر جنایت، بویایی یکی از دو سوراخ بینی به‌ طور کامل از بین برود نصف دیه کامل دارد.*

ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی

هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت، دیه یا ارش جداگانه دارد.

دیه از بین رفتن حس چشایی

با توجه به ماده ۶۹۵ قانون مجازات اسلامی از بین بردن حس چشایی و نقصان آن، موجب ارش است.

دیه قطع زبان

بر اساس دیه منافع اعضا در سال 1403 هرگاه با قطع تمام زبان، حس چشایی از بین برود، فقط دیه قطع زبان پرداخت می‌شود و اگر با قطع بخشی از زبان، چشایی از بین برود یا نقصان یابد، در صورتی که چشایی از بین رفته مربوط به همان قسمت زبان باشد، هر کدام از ارش چشایی و دیه زبان که بیشتر باشد، باید پرداخت شود و اگر چشایی از بین رفته مربوط به همان قسمت از زبان نباشد، ارش چشایی و دیه زبان جداگانه باید پرداخت شود مگر اینکه از دیه کامل بیشتر باشد که در این صورت فقط به میزان دیه کامل پرداخت می‌شود و اگر با جنایت بر غیر زبان، چشایی از بین برود یا نقصان پیدا کند، دیه یا ارش آن جنایت بر ارش چشایی افزوده می‌گردد.

مشاورین حقوقی ایرانلا

با آرزوی سلامتی برای همه شما عزیزان، چنانچه در رابطه با موضوع دیات همانند دیه قطع انگشت دست و پا 1403، دیه قطع نخاع در سال 1403، با دیه بخیه 1403،دیه پارگی پرده گوش 1403، دیه شکستگی مهره گردن 1403،  دیه شکستگی دندان 1403، دیه شکستگی بینی 1403، دیه شکستگی دست،دیه شکستگی پا 1402 ، برابری دیه زن و مرد در قانون جدید ، شکایت از دندانپزشک ایمپلنت و دیه شکستگی لگن ، دیه راننده مقصر ، دیه کندن موی سر ،دیه چشم و پلک چشم 1403، دیه شکستگی دنده 1403، دیه شکستگی بینی 1403، دیه شکستگی دندان 1403 و موضوع دیات و هر گونه مسائل حقوقی دچار بحران شده اید و در مطالبه حقوق خود بازمانده اید  گروه مشاورین حقوقی تخصصی ایران لا با در دست داشتن وکلا و مشاورین حقوقی زبده در کنار شما خواهد بود . همواره می توانید از طریق تماس با ما درخواست مشاوره تلفنی را با این وکلا و مشاورین ما را داشته باشید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وکیل اصل 49 قانون اساسی

وکیل اصل 49 قانون اساسی

داشتن وکیل اصل 49 قانون اساسی در رابطه با این موضوع به تضییع نشدن حقوق مادی فرد کمک شایانی خواهد نمود. از آن جا که

شرایط ثبت برند در ایران

شرایط ثبت برند در ایران

ثبت برند و شرایط ثبت برند در ایران یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی کسب‌وکارها است. این فرآیند در ایران تحت

قرارداد جعاله و شرایط آن

قرارداد جعاله و شرایط آن

جعاله یکی از عقود معین در قانون مدنی ایران است که کاربرد گسترده‌ای در معاملات روزمره و تجاری دارد. این قرارداد به دلیل انعطاف‌پذیری و

Select Language
تماس با ما