درخواست فروش ملک ورثه ای

درخواست فروش ملک ورثه ای

پس از فوت هر شخص دارایی وی بین وارثین و نزدیکان تقسیم می گردد. ارث به جا مانده از متوفی می تواند ملک، ماشین، وجه نقد و دارایی های دیگر باشد. در صورتی که ملک به وراث به ارث برسد ایشان می توانند نسبت به فروش آن اقدام نمایند. برای رسیدگی به درخواست فروش ملک ورثه ای باید به نکات مهم و حائز اهمیتی توجه داشت که در این مقاله به تحلیل این مسائل پرداخته خواهد شد.

خرید و فروش ملک ورثه ای

منظور از ملک ورثه ای ملکی است که متعلق به تمامی وراث است و اصطلاحا مشاع می باشد. خرید و فروش ملک ورثه ای اگر با توجه به نکات قانونی که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد باشد منع قانونی نخواهد داشت. برای خرید ملک ورثه ای مهم ترین نکته احراز مالکیت است بدین معنا که ابتدا باید بدانید ملک به نام متوفی هست یا خیر. بعد از آن گواهی انحصار وراثت را بررسی نمایید. پس از تصمیم و درخواست فروش ملک ورثه ای، بر اساس این گواهی سهم فروشنده از ملک و اینکه وی جزء وراث هست مشخص می گردد. بعد از حصول اطمینان از این موضوعات بایستی بدانید تمامی وراث با فروش ملک ورثه ای موافقند یا خیر. چنانچه در بین وراث شخصی مخالف باشد در خرید ملک به مشکل بر خواهید خورد. پس از طی این مراحل و رسیدگی به درخواست فروش ملک ورثه ای بایستی مفاصاحساب مالیاتی متوفی را بررسی نموده و از بدهی های مالیاتی وی مطلع گردید. در صورت وجود بدهی مالیاتی خواستار تسویه از جانب وراث شوید.

درخواست فروش ملک ورثه ای

مراحل درخواست فروش ملک ورثه ای

  1. بررسی وصیت نامه متوفی
  2. گواهی انحصار وراثت
  3. احراز مالکیت
  4. بررسی وراث صغیر
  5. بررسی وکالتنامه
  6. موافقت همه وراث
  7. بررسی مفاصاحساب مالیاتی متوفی
  8. پرداخت مبلغ مورد معامله بین همه وراث
  • احراز مالکیت :

احراز مالکیت به معنای مشخص شدن این موضوع است که ملک مورد معامله به صورت سندی به نام شخص فروشنده باشد زیرا برای انتقال سند ملک ورثه ای دچار مشکل خواهید شد. چنانچه قصد خرید ملک ورثه ای و درخواست فروش ملک ورثه ای از وراث را دارید باید توجه نمایید که سند به نام متوفی باشد. برای اینکه از این موضوع اطمینان حاصل نمایید حتما از فروشنده گواهی انحصار وراثت را طلب کنید.

  • گواهی انحصار و وراثت :

این گواهی از سوی شورای حل اختلاف صادر می گردد و شامل نام ورثه و سهم هر یک از آن ها از ملک ورثه ای خواهد بود. از طرفی اگر وارثی وجود داشته باشد که خریدار از وجود ایشان بی اطلاع باشد از طریق این گواهی پی وجود تمامی وراث و سهم آنان از ملک خواهید برد.

  • بررسی وراث صغیر :

اگر درخواست فروش ملک ورثه ای و یا خرید آن را دارید توجه داشته باشید که در بین وارثین وارث صغیر وجود دارد یا خیر منظور از وارث صغیر افراد زیر 15 سال است. زیرا وارث صغیر صلاحیت معامله نداشته و قیم وی بایستی بر اساس مصلحت وارث معامله را انجام دهد. بر این اساس قیم بایستی فروش سهم الارث صغیر را به اداره سرپرستی قوه قضائیه اطلاع دهد و چنانچه دادستان موافقت نماید سهم صغیر را به فروش برساند.

  • موافقت همه وراث :

نکته ی بسیار مهم در درخواست فروش ملک ورثه ای و خرید آن توجه به موافقت تمامی وراث است. باید توجه داشت تمامی وراث موافق به فروش باشند زیرا عدم موافقت حتی یک وارث باعث ایجاد مشکلات زیادی خواهد شد.

درخواست فروش ملک ورثه ای

  • بررسی مفاصاحساب مالیاتی متوفی :

از دیگر موارد قابل توجه در درخواست فروش ملک ورثه ای و خرید آن توجه به مفاصاحساب مالیاتی متوفی است. بدین شکل که ابتدا مطلع شوید ملک خریداری شده در فهرست اموال متوفی قرار دارد یا خیر.لازم به ذکر است مالیات بر ارث با مفاصاحساب مالیاتی متفاوت است.

  • پرداخت مبلغ مورد معامله به تمامی وراث :

پس از انجام معامله خریدار مبلغ معامله را به حساب یکی از وراث واریز می نماید تا ایشان به نمایندگی از ایشان مبلغ را بین باقی وراث بر اساس سهم ایشان تقسیم نماید. برای جلوگیری از مشکلات بعدی منطقیست که خریدار بر اساس سهم هر یک از وراث سهم ایشان را به حساب هر یک به صورت مجزا واریز نماید.

قوانین مهم در خرید و فروش ملک ورثه ای

  • هیچ ورثه ای بدون موافقت دیگر وراث حق فروش نخواهد داشت.
  • رسیدگی به افراز املاک مشاع موروثی در صلاحیت دادگاه حقوقی می باشد.
  • قبل از تقسیم ارث در بین ورثه، بایستی تمامی دیون متوفی پرداخت شود.
  • چنانچه در بین وراث کسی مرتکب قتل عمد شده باشد از ارث محروم می گردد. در واقع منظور از قاتل کسی است که مورث خود را به قتل رسانده باشد.

نحوه تکمیل فرم مالیات بر ارث

در این مرحله و پس از درخواست فروش ملک ورثه ای با مراجعه به سازمان امور مالیاتی منطقه خود و تکمیل 3 برگه فرم مالیات بر ارث باید نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام کنید . در این فرم ها از شما خواسته می شود تا مشخصات متوفی و تمام وراث و همچنین لیست کلیه دارایی ها و اموال متوفی را اظهار کرده و مدارک مالکیت آن ها را به سازمان امور مالیاتی مورد نظر ارائه کنید . بهتر است قبل از انجام این مراحل با حتما با یک وکیل و مشاور حقوقی در دعاوی مالیاتی مشورت نمایید که دچار ضرر و زیان و یا جریمه نگردید. چنانچه در زمینه تکمیل مدارک ، درگیری وراث و دیگر مسائل دچار مشکل شدید می توانید با مشاوره تلفنی مالیات بر ارث مشکلات خود را حل کنید.

درخواست فروش ملک ورثه ای

مراحل اداری محاسبه مالیات بر ارث

  1. تشکیل پرونده متوفی
  2. صدور و تحویل گواهینامه تسلیم اظهار نامه مالیات بر ارث به ورثه
  3. قیمت گذاری کلیه اموال منقول و غیر منقول متوفی به نرخ روز
  4. کسر کلیه بدهی های متوفی از اموال و دارایی ها
  5. محاسبه مالیات هر یک از وراث با توجه به سهم الارث تعیین شده

مشاورین حقوقی ایران لا

در رابطه با درخواست فروش ملک ورثه ای و خرید آن و یا تشکیل پرونده مالیات بر ارث، گرچه در نگاه اول تکمیل پرونده و فرم ها بسیار ساده به نظر می آیند اما در صورت عدم آگاهی از علم حقوق و مالیات ممکن است دچار ضرر و زیان مالیاتی سنگینی شوید . چنانچه در زمینه دعوای خلع ید و تصرف عدوانی ،  انحصار ورثه و موضوعات مرتبط در این زمینه به راهنمایی تخصصی و راه کارهایی جهت کاهش مالیات بر ارث نیاز دارید می توانید با تماس با گروه مشاورین حقوقی ایران لا درخواست مشاوره تلفنی مالیات بر ارث را داشته باشید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست تعدیل نفقه فرزند

درخواست تعدیل نفقه فرزند

در هنگام طلاق والدین با توافق طرفین یا به حکم قانون حضانت فرزند با یکی از والدین خواهد بود. دادگاه در این مرحله برای طفل

خرید و فروش حواله خودرو

خرید و فروش حواله خودرو

این روزها یکی از راه های سرمایه‌گذاری، خرید خودرو از طریق ثبت‌ نام و قرعه کشی است.  شخصی که در قرعه‌کشی‌ خودرو برنده می‌شود، با

حقوق صاحبان علامت تجاری

حقوق صاحبان علامت تجاری

علامت تجاری، که بسیاری آن را با عنوان برند می‌شناسند برای دارندگان خود حقوق بسیاری ایجاد می‌کند. در کشور ما نیز علی رغم گذشت شانزده

Select Language
تماس با ما