شرکت های دانش بنیان به شرکتهایی که گفته میشود که بخش عمده دارایی آنها را داراییها فکری بر پایه دانش و فناوری تشکیل میدهد. با توجه به تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و آئین نامه آن امروزه حمایتهای متعددی از این نوع شرکتها به عمل میآید. آشنایی با مزایای متنوع شرکت دانش بنیان برای صاحبان آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
مزایای شرکتهای دانش بنیان
یکی از مزایای ثبت شرکت دانش بنیان اعطای امتیازاتی به اعضای این دسته شرکتها است، این امتیازات شامل:
- ارتقاء رتبه هیات علمی اساتید؛
- امکان انعقاد قرارداد دولتی بدون حضور در مناقصه؛
- اعطای حق تقدم جهت حضور در پارکهای علم و فناوری؛
- عدم نیاز به دریافت حساب بیمهای در پایان قراردادها؛
- امکان استفاده از واحدهای مسکونی برای انجام امور شرکت.
تسهیلات شرکتهای دانش بنیان
جهت ارتقاء و کمک به تامین زنجیره مالی شرکتهای دانش بنیان، تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که شامل: وام صندوق پژوهش و فناوری دولتی، وام صندوق نوآوری شکوفایی (سامانه غزال)، وام وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و وام دانش بنیان بانکی که در حال حاضر ده بانک قرضالحسنه مهر ایران، قرضالحسنه رسالت، بانک ملی، ملت، صادرات، تجارت، سینا، توسعه تعاون، سامان و بانک اقتصاد نوین به دارندگان شرکتهای دانش بنیان تسهیلات ارائه میکنند. شرکتها میتوانند برای مشاهده شرایط اعطای این تسهیلات به آدرس www.inif.ir مراجعه نمایند.
ضمانتنامه های صندوق نوآوری و شکوفایی
یکی از تسهیلات در نظر گرفته شده برای شرکتهای دانش بنیان ضمانتنامه هایی است که صندوق نوآوری شکوفایی به جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای آنها در نظر گرفته است، انواع این ضمانتنامه ها از قرار زیر است:
- ضمانتنامه شرکت در مناقصه؛
- ضمانت نامه شرکت در مزایده؛
- ضمانتنامه حسن انجام کار؛
- ضمانتنامه پیش پرداخت؛
- ضمانتنامه استرداد کسور وجهالضمان؛
- ضمانتنامه تعهد پرداخت؛
- ضمانتنامه گمرکی.
جهت آگاهی از ثبت درخواست برای ضمانتنامه مورد تقاضای خویش به آدرس https://irkbn.com/issuing-knowledge-based-companies/ مراجعه نمایید.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان
یکی دیگر از مزیتهای شرکت دانش بنیان انواع حمایتهایی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای این دسته از شرکتها و مؤسسات و جهت رسانیدن ایشان به اهدافشان، از آنها به عمل میآورد. از جمله این حمایتها میتوان به امور زیر اشاره کرد:
- تخفیف دورههای آموزشی (۷۰٪ تخفیف)؛
- تخفیف ویژه خرید نرمافزار (۷۰٪ تخفیف)؛
- تخفیف در زمینه خدمات آزمایشگاهی؛
- تخفیف پخش آگهی در صدا و سیما؛
- حمایت از کالای تولید شده.
معافیت شرکت دانش بنیان
عمده معافیتهای شرکتهای دانش بنیان را باید در معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی، معافیت سربازی و معافیت پرداخت ضرایب حق بیمه قراردادها جست. برای اینکه شرکتهای دانش بنیان بتوانند از معافیت مالیاتی بهرهمند شوند باید به عنوان دانش بنیان تولیدی نوع یک و یا نوپای نوع یک تایید شوند. لازم به ذکر است که معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان تنها شامل کالاهای دانش بنیان میشود. برای اطلاع از شرایط سایر معافیتها به سایت https://irkbn.com/exemptions/ مراجعه نمایید.
مشاورین حقوقی ایران لا
در صورتی که قصد تاسیس و ایجاد شرکت دانش بنیان و شرایط ثبت برند در ایران یا ثبت شرکت در پارک علم و فناوری، تسهیلات شرکت دانش بنیان ،اطلاع از شرایط تاسیس پارک علم و فناوری تنظیم و تدوین قرارداد و یا حفظ حقوق معنوی فکری خود را دارید می توانید با تماس با گروه حقوقی ایران لا درخواست مشاوره حقوقی در زمینه ثبت شرکت دانش بنیان و انواع شرکت های دانش بنیان داشته باشید. همچنین مشاورین حقوقی ایران لا با در اختیار داشتن وکلای متخصص و خبره در این زمینه همراه و پشتیبان شما خواهد بود.
4 پاسخ