مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا

مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا

برای ثبت سفارش و ترخیص کالا باید از طریق سازمان تجارت وزارت صمت اقدامات لازم صورت گیرد .ترخیص کالا از طریق گمرک نیازمند اخذ مجوزهای مربوطه از این سازمان است . با توجه به نوع کالای وارداتی برخی کالاها نیازمند اخذ مجوزهای مربوطه می باشند . برای مثال برای واردات دارو نیاز به مجوز از وزارت بهداشت می باشد . در این مقاله چگونگی ثبت سفارش و ترخیص کالا و مراحل آن توضیح داده خواهد شد . 

ثبت و سفارش کالا

هر فردی ( در صورت تایید صلاحیت جهت تجارت ) در رابطه با واردات کالا باید دارای کارت بازرگانی باشد . این افراد با مراجعه به سامانه top.ir و دریافت نام کاربری و رمز عبور می توانند نسبت به ثبت کالا و تایین مبدا  و مقصد آن اقدام نمایند .

پس از ثبت درخواست از طریق سامانه کارکنان وزارت درخواست ها را بررسی کرده در صورت وجود مشکل به حل آن می پردازند سپس پرونده ثبت متقاضی را به نهادهای مربوطه تایین شده توسط قانون مثل : بانک ، گمرک ، اداره دارایی و…. ارجاع می دهند .

چگونگی ثبت نام در سامانه جامع تجارت جهت ثبت کالا

برای طی مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا ابتدا در سامانه جامع تجارت ثبت نام نمایید .برای ثبت نام در این سامانه به آدرس اینترنتی www.ntsw.ir مراجعه نمایید . پس از ورود و انتخاب گزینه ثبت نام ( در سامانه ثبت سفارش عضویت ندارم ) را انتخاب کنید . بعد از کلیک بر روی صفحه بعدی اطلاعات شخصی خواسته شده را تکمیل و ذخیره نمایید . نام کاربری شما در سامانه کد ملی شخص می باشد . بعد از طی این مراحل و وارد کردن شماره همراه کد اعتبارسنجی برای شما ارسال می شود که باید این کد را در کادر مربوطه وارد ، گزینه ذخیره را انتخاب کرده و جزئیات صفحه بعد را تکمیل نمایید .

انواع ثبت سفارش کالا

  • ثبت سفارش دیداری SIGHT DOCUMENT CREDIT
  • ثبت سفارش مدت دار DEFERRED LETTER OF CREDIT
  • ثبت سفارش یوزانس USANCE CREDIT
  • ثبت سفارش بر مبنای صادرات و اعتبارسنجی بدون انتقال ارز
  • ثبت سفارش واردات در برابر صادرات

مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا

واردات کالا

تمامی فعالیت های مربوط به مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا از طریق سامانه جامع تجارت ایران به نشانی اینترنتی www.ntsw.ir انجام می شود . این سامانه جهت به جهت مبارزه با قاچاق کالا راه اندازی شده و بستر قانونی جهت واردات و صادرات کالا را فراهم آورده است . 

همچنین سامانه رهگیری ، شناسه کالا و سامانه انبارها نیز در این سامانه تعبیه شده است .

ترخیص کالا

بطور کلی ترخیص کالا به آزادسازی کالا از گمرک اطلاق می شود . یکی از مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا  آزادسازی یا ترخیص کالاست . جهت ترخیص کالا از گمرک نیاز به تهیه و ارائه مدارک ، پرداخت هزینه های مالیاتی ، حقوق گمرکی ، سود بازرگانی و … می باشد . برای انجام این امر فرد می تواند شخصا و یا با استفاده از افرادی به نام ترخیص چی نسبت به ترخیص کالای خود از گمرک اقدام کند . 

لازم به ذکر است که ترخیص کالاهای مربوط به امور پزشکی و دارویی و همچنین واردات تجهیزات پزشکی به دلیل حساسیت های بهداشتی و شرایط نگهداری از جمله دما و محیطی که کالا تا مرحله آزاد سازی و ترخیص باید نگهداری شود دارای شرایط خاصی هستند . 

یکی از مراحل مهم برای تاجران در ترخیص کالا ارزش گذاری کالای ایشان است . این امر در دفاتر گمرکی به میزان متفاوتی ارزش گذاری می شود . تاجران می توانند ارزش کالای خود را در سامانه TSC مشاهده نمایند .

مدارک لازم جهت اظهار کالا در گمرک

  • اظهارنامه واردات قطعی 
  • کپی کارت بازرگانی معتبر
  • قبض انبار
  • بارنامه 
  • گواهی مبدا
  • وکالتنامه رسمی کارت حق العملکاری
  • پروانه صادراتی
  • کاتالوگ و بروشور
  • پروانه بهره برداری 
  • بیمه نامه
  • مجوز ثبت سفارش
  • سیاهه خرید( فاکتور )
  • اعلامیه تامین ارز ( نامه برات ) 
  • پیش فاکتور یا پروفورما
  • مجوزهای قانونی از قبیل : گواهی بهداشت ، انرژی اتمی ، استاندارد و …

مراحل ترخیص کالا

  1. ارائه مدارک ذکر شده
  2. احراز هویت و تایین مسیر
  3. کنترل کالا
  4. اخذ مجوزهای لازم
  5. بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس
  6. صندوق و صدور سند ترخیص
  7. انبارداری و اجازه بارگیری
  8. خروج کالا از گمرک

مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا

سامانه ترخیص کالا از گمرک

برای مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا  هر کالایی در گمرک ابتدا کالا باید در سامانه ترخیص کالا ثبت شود . توسط این سامانه شخص اطلاعات شخصی خود بعنوان صاحب کالا و اطلاعات کالا را ثبت می نماید . چنانچه در این سامانه ثبت نام نکرده اید وارد سایت شده و با وارد کردن کد ملی صاحب کالا ، ثبت اطلاعات هویتی فرد صاحب کالا ، ثبت اطلاعات مربوط به کالا و تایید آن به راحتی در سامانه ثبت نام خواهید شد . پس از ثبت نام در این سامانه کد شناسه برای شما ارسال خواهد شد که در تمامی مراحل رسیدگی و ترخیص کالا لازم و ضروری است .

هزینه ترخیص کالا از گمرک

هزینه ترخیص کالا از گمرک مجموع هزینه هایی است که در روند آزاذسازی کالا و مراحل ثبت و سفارش ترخیص کالا از گمرک انجام می شود . برای مثال هزینه ی باربری ، انبارداری ، تخلیه ، تعرفه آزمایشگاهی ، هزینه کارشناسی و… که تحت هزینه ترخیص کالا توسط صاحب کالا پرداخت می شود . 

هزینه های ذکر شده جدا از هزینه های حقوق ورودی هستند . حقوق ورودی نیز شامل سود بازرگانی و 4% سود گمرکی است که توسط گمرک دریافت می شود .

همچنین برای اطلاع دقیق و جلوگیری از هزینه های اضافه و غیرضروری بهتر است با یک مشاور حقوقی در این زمینه مشورت نمایید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجازات تهدید پیامکی

مجازات تهدید پیامکی

یکی از انواع تهدید و در واقع شایع ترین نوع تهدید به وسیله پیامک است . در صورتی که فردی از طریق پیامک ایجاد مزاحمت

Select Language
تماس با ما