مراحل بعد از صدور اجرائیه چک

مراحل بعد از صدور اجرائیه چک

در رابطه با اجرائیه چک ابتدا به تعریفی از چک خواهیم پرداخت. چک از جمله اسناد مهم تجاریست (سفته بدون تاریخ و با تاریخ نیز جز اسناد مهم تجاری هستند) . سابقا چک در وجه حامل یا شخص خاصی نوشته می شد ولی در قانون جدید چک صرفا به نام گیرنده یا شخص صادر می گردد . لازم به ذکر است در صورت وصول نشدن وجه، و درخواست عدم پرداخت وجه چک و صدور اجرائیه چک مبلغ چک ارتباط مستقیمی با تعیین مرجع رسیدگی کننده خواهد داشت.

 

مراحل بعد از صدور اجرائیه چک

درخواست گواهی عدم پرداخت چک

در صورت وجود دلایل زیر دارنده ی چک می تواند درخواست عدم پرداخت وجه چک و پس از آن اقدام به دریافت اجرائیه مستقیم چک نماید:

  1. کسری موجودی
  2. حساب صادرکننده چک از طرف مراجع ذیصلاح و یا قضایی
  3. حساب صادر کننده بنا به دلایل بانکی همچون گشایش اعتبارات اسنادی ، ضمانت نامه ضبط شده و یا بدهکار بودن مشتری به بانک مانده حساب جاری مشتری را مسدود نموده باشند. ( واحدهای بانک می توانند تا 48 ساعت حساب جاری رامسدود نمایند و پس از 48 ساعت باید تعیین تکلیف گردد.)
  4. عدم تطبیق امضاء صادرکننده در ذیل چک با امضای ثبت شده در سیستم بانک
  5. تقدم تاریخ چک (بانک ها ملزم به پرداخت چک های وعده دار نیستند ، در صورت تقاضای دارنده چک موظف هستند به همان دلیل گواهی عدم پرداخت صادر نمایند.)
  6. خوانا نبودن و یا مخدوش بودن وجه چک مخدودش بودن متن چک
  7. عدم تطابق مبلغ عددی و حروفی مندرج در چک
  8. مسدود بودن حساب جاری مشتری به سبب صدور چک بلامحل که منجر به صدور کیفر خواست شده باشد

گواهی عدم پرداخت

پس از بررسی و وجود هر یک از دلایلی که فوقا ذکر گردید دارنده ی چک می تواند از بانک تقاضای درخواست گواهی عدم پرداخت وجه چک را نماید . برای پیگیری شکایت از صادر کننده چک وجود گواهی عدم پرداخت دارای کد رهگیری الزامیست. اجرائیه چک بدون دریافت گواهی عدم پرداخت مقدور نیست.

مراحل بعد از صدور اجرائیه چک

اجرا گذاشتن چک های قدیمی

وجه چک را میتوان از طریق دادگاه عمومی – حقوقی با تقدیم دادخواست در رابطه با اجرا گذاشتن چک های قدیمی(چک غیر صیادی) مطالبه نمود. در مطالبه حقوقی وجه چک و اجرائیه چک مدارکی از جمله گواهی عدم پرداخت ، کد رهگیری صادره توسط بانک و …لازم می باشد.

مراحل بعد از صدور اجرائیه

پس از ثبت دادخواست و صدور رای (در صورت پرداخت نشدن وجه چک) با مراجعه به شعب مورد نظر درخواست صدور اجرائیه چک طبق قانون جدید را خواهید نمود. پس از ثبت اجرائیه استعلام 3گانه از:

  1. ثبت اسناد (اداره ثبت اسناد و املاک)
  2. راهور (راهنمایی و رانندگی)
  3. حساب بانکی (کلیه بانک های دارای حساب شخص)

صورت خواهد گرفت. بدین صورت که استعلام تمامی دارایی ها مثل پلاک ثبتی ملک، خودرو و حساب های بانکی شخص صادر کننده چک به صورت مکتوب به دست شما خواهد رسید.

استعلام سه گانه

در این مرحله از اجرائیه چک در صورتی که صادر کننده دارای حساب بانکی ،خودرو و یا ملک باشد می توانید درخواست توقیف یک مورد را (در صورت وجود) ثبت نمایید. پس از ابلاغ رای محکومیت به صادر کننده چنانچه توافق صورت گیرد با دریافت وجه چک مصالحه انجام می شود و در صورت عدم توافق به میزان بدهی از حساب بانک برداشت خواهد شد و در صورتی که حساب بانکی دارای موجودی نباشد ملک یا خودرو، مصادره و به صورت مزایده به فروش رفته و مبلغ چک به حساب شما واریز خواهد شد.

عدم وجود دارایی

در این قسمت از اجرائیه چک در صورت استعلام و عدم دارایی اعم از حساب بانکی، ملک و خودرو می توان اقدام به اخذ جلب سیار صادر کننده چک نموده و پس از بازداشت به هر گونه توافق برای دریافت وجه چک به صورت نقدی و اقساطی رسیده و در صورت عدم توافق بر اساس حکم صادره از سوی مراجع قضایی به حبس محکوم گردد.

مراحل بعد از صدور اجرائیه چک

مرجع شکایت و اعتراض به اجراییه چک صیادی

اعتراض به اجراییه چک از طریق اداره ثبت یا در موارد خاصی از طریق دادگاه قابل طرح می باشد. در صورتی که فرد قصد ابطال و بطلان دستور اجرا چک صیادی را داشته باشد باید به دادگاه مراجعه کند. همچنین اگر معترض به عملیات اجرائیه چک صیادی باشد باید در اداره ثبت شکایت و اعتراض به اجراییه چک صیادی خود را مطرح کند.

گروه مشاورین حقوقی ایران لا

لازم به ذکر است گروه مشاورین حقوقی ایران لا با بهره مندی از وکلای خبره در تمامی زمینه های حقوقی به صورت تخصصی در رابطه با تمامی مسائل حقوقی و اسناد مالی ، درخواست عدم پرداخت وجه چک، اجرائیه چک و همچنین محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک چک الکترونیکی چیست؟، اعتراض به اجرائیه چک صیادی و به اجرا گذاشتن سفته ضمانت در کنار شماست . همواره می توانید از طریق ارتباط با ما درخواست مشاوره حقوقی با مشاورین حقوقی این مجموعه داشته باشید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

7 پاسخ

  1. سلام، من یه چک صیادی دارم به مبلغ 158 میلیون تومان، که پاس نشده و برگشت زدم و میخوام از طریق صدور اجرائیه از طریق دادگاه اقدام کنم، خودم مراحل را انجام بدم میتوانم سریع به نتیجه برسم، یا وکیل بگیرم زودتر انجام میشه

  2. سلام. من یه چک127میلیون تومانی دارم شکایت کردم اجراییه خورده که ظرف 10 روز پرداخت کنه یامالی به دادگاه معرفی کنه صاحب چک هیچ کاری انجام نداده الان سه ماه از اجراییه گذشته. راهنمایی بفرمایید من چکار باید بکنم ممنون

    1. سلام پس از انجام استعلام 3 گانه می توانید اقدام به توقیف حساب، وسیله نقلیه، توقیف ملک و در صورت عدم وجود دارایی در آخر اقدام به جلب صاحب چک نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونگی توقف عملیات اجرایی

چگونگی توقف عملیات اجرایی

چنانچه بر اساس قانون حکمی در رابطه با موضوعی صادر شود این حکم لازم الاجرا خواهد بود. اما در مواردی می توان با اخذ حکم

وکیل برای طلاق توافقی

وکیل برای طلاق توافقی

ازدواج قراردادیست که برای پایان دادن به آن بایستی طبق قوانین عمل نمود بر اساس قانون خاتمه ازدواج همانند سایر قراردادها تابع قوانین و شرایطیست.

Select Language
تماس با ما
January
SunMonTueWedThuFriSat
2930311234567891011121314151617181920212223242526272829303112345678