اعمال نرخ صفر مالیاتی

اعمال نرخ صفر مالیاتی

تقریبا اکثر اشخاص و تمامی صاحبان مشاغل و خدمات با مقوله مالیات و ارسال اظهارنامه سر و کار دارند. بدیهی است که همگی در پی کاستن مالیات و معافیت از این مسئله هستند. به همین علت سازمان امور مالیاتی شرایطی همچون تبصره ماده 100 سال 1402 و اعمال نرخ صفر مالیاتی را برای اشخاص و صاحبین مشاغل تعریف نموده است. در ادامه به توضیح این مسئله پرداخته شده است.

تعریف نرخ صفر مالیاتی

همانطور که می دانید کسب و کارهای خصوصی نقش مهم و بالایی در اقتصاد کشور دارند به همین منظور دولت جهت حمایت و جلوگیری از ورشکستگی این کسب و کارها نرخ صفر مالیاتی را در نظر گرفته است به این شکل که این صاحبین مشاغل و خدمات تا زمان مشخصی که سازمان امور مالیاتی کل کشور در نظر گرفته از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.

ماده 123 قانون مالیات های مستقیم

تعریف نرخ صفر مالیاتی طبق ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم : نرخ صفر مالیاتی در واقع معافیتی است که صاحبین کسب و کارهای خصوصی بعد از این که طبق قانون مالیات اظهارنامه خویش را ارائه نمودند، اسناد و مدارک حسابداری و دفاتر قانونی ایشان طبق مدت زمان مشخص برای مودی در نظر گرفته می شود.

اعمال نرخ صفر مالیاتی شرایط نرخ صفر مالیات

جهت برخورداری از نرخ صفر مالیاتی مودیان بایستی طبق مهلت تعیین شده اظهارنامه مالی خویش را به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند. چنانچه مودیان نسبت به ارسال اظهارنامه در مهلت تعیین شده اقدام ننمایند علاوه بر جریمه مالیاتی از نرخ صفر مالیاتی نیز برخوردار نخواهد شد.

آیا نرخ صفر مالیاتی همان معافیت مالیاتی است؟

احتمالا برای شما این سوال پیش بیاید که نرخ صفر مالیاتی همان معافیت مالیاتی است یا فرق بین این دو در چیست؟ در جواب باید گفت خیر نرخ صفر مالیاتی با معافیت مالیاتی دارای تفاوت زیر است:

تمامی صاحبین مشاغل، خدمات و کسب و کارهای خصوصی دارای کد اقتصادی در صورتیکه دارای فعالیت و یا عدم فعالیت باشند موظف به ارائه و ارسال اظهارنامه در مهلت مقرر خواهند بود زمانی که کسب و کاری از معافیت مالیاتی برخوردار می شود در واقع به طور کامل از پرداخت مالیات معاف می گردد ولی نرخ صفر مالیاتی مقطعی است  به این معنا که صاحبین کسب و کار برای مدت مشخصی از پرداخت مالیات معاف خواهند بو و پس از اتمام این مدت مجددا بایستی مالیات خود را بپردازند.

نرخ صفر مالیاتی در قانون مالیات بر ارزش افزوده

تمامی افراد حقیقی و حقوقی مشمول قانون ارزش افزوده موظفند در سامانه مودیان ثبت نام نموده و تمامی معاملات خویش را در سامانه مزبور ثبت نمایند. ثبت معاملات و خرید وفروش در این سامانه به منزله ثبت در دفاتر قانونی خواهد بود. بدیهی است در صورت عدم ارسال اظهارنامه جرایم مالیاتی متوجه اشخاص خواهد بود. چنانچه صاخبین کسب و کار و مودیان در یک دوره فعالیت و درآمدی نداشته باشند با مراجعه به اداره مالیات و گزارش این موضوع مالیات بر ارزش افزوده ایشان صفر خواهد شد. بدیهی است در صورت عدم اعلام درآمد توسط مودی، جرائم متوجه ایشان خواهد بود.

اعمال نرخ صفر مالیاتی

چه کسب و کارهایی که مالیات می توانند از نرخ صفر استفاده کنند؟

طبق قانون مالیات‌های مستقیم، کسب و کارهای زیر می توانند از نرخ صفر مالیاتی استفاده نمایند:

  • واحدهای تولیدی با نیروی کار بیشنر از ۵۰ نفر
  • سازمان‌ها و موسسات وابسته به شهرداری
  • محصولات کشاورزی و کالاهای غیرنفتی داخلی
  • آژانس های هواپیمایی و دفاتر خدمات گردشگری و زیارتی
  • 20 درصد درآمد صادرات مواد خام
  • فعالیت‌های تولیدی، خدماتی و معدنی و معادل ۱۰۰ درصد از درآمد صادرات خدمات

نرخ صفر مالیاتی برای چه مدت اعمال می گردد؟

مراکز تولیدی و خدماتی(غیر دولتی) از زمان شروع استفاده از نرخ صفر به مدت 5 سال قادر به استفاده از این نرخ می باشند و پس از آن موظف به پرداخت مالیات خواهند بود.

مدارک مورد نیاز جهت استفاده از معافیت‌های مالیاتی

همانطور که پیشتر اشاره شد مودیان بایستی در مهلت زمان مقرر اظهارنامه خویش را به سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند تا بتوانند از نرخ صفر مالیاتی بهره مند گردند. در صورت ارسال به موقع اظهار نامه با مدارک زیر می توان نسبت به اعمال نرخ صفر مالیاتی پرداخت:

  • اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه و حساب سود و زیان
  • دفاتر قانونی
  • اسناد و مدارک حسابداری

شرایط استفاده از نرخ صفر مالیاتی برای اشخاص حقوقی

  1. دریافت تسهیلات برای افزایش پرسنل
  2. سرمایه گذاری در فعالیت های مصوب
  3. رعایت فاصله مصوب از کلان شهرها و شهرهای بالای 30 هزار نفر جمعیت(به جز موارد استثنا)
  4. اخذ مجوز یا دریافت مجوز اصلاحی بر اساس فعالیت

اعمال نرخ صفر مالیاتی

درصد بهره‌مندی از نرخ صفر مالیاتی با توجه به فعالیت اقتصادی

مودیان با توجه به فعالیت اقتصادی و درآمد ایشان می توانند طبق جدول زیر از نرخ صفر برخوردار گردند:

فهرست بنگاه‌ها و مشاغل درصد بهره‌مندی نرخ صفر مالیاتی
درآمد صادرات خدمات و کالاهای غیر نفتی و محصولات کشاورزی  ۱۰۰ درصد
درآمد ابزاری دفاتر گردشگری و زیارتی  ۱۰۰ درصد
سازمان‌ها و ادارات وابسته به شهرداری‌ها مشمول مالیات نرخ صفر
درآمد حاصل از صادرات مواد خام ۲۰ درصد
واحدهای تولیدی و معدنی مستقر در مناطق ویژه اقتصادی مشمول مالیات نرخ صفر
درآمد حاصل از کالاهای ترانزیتی به ایران که بدون تغییر صادر می‌شوند مشمول مالیات نرخ صفر

چگونگی تکمیل اظهارنامه مالیاتی

تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی کاری کاملا تخصصی و حساس می باشد به طوری که با کوچکترین اشتباه در تکمیل اظهارنامه امکان دارد متحمل جریمه های سنگین گردید. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حتما در انجام این کار از وکیل و مشاور حقوقی در زمینه مالیاتی کمک و مشاوره بگیرید تا از احتمال خسارت خویش جلوگیری نمایید.

گروه مشاورین حقوقی ایران لا

با توجه به توضیحات فوق در رابطه با گروه بندی مشاغل مالیاتی 1402 و الزام به پرداخت مالیات در تمامی مشاغل و حتی شکایت مالیاتی به دیوان عدالت اداری، مالیات بر ارزش افزوده صادرات، استرداد مالیات ارزش افزوده ،نحوه تکمیل فرم مالیات بر ارزش افزوده و همچنین گروه بندی مشاغل مالیاتی 1402 و اطلاعات تکمیلی در رابطه با تبصره ماده 100 سال 1402 پیشنهاد ما به شما این است که قبل از تنظیم اظهار نامه و تسلیم آن حتما با یک وکیل و مشاور حقوقی در زمینه مالیاتی مشورت نمایید . گروه حقوقی ایران لا با گردآوری مجموعه ای از بهترین و زبده ترین وکلا در تمامی زمینه های حقوقی بصورت تخصصی در کنار شماست . همواره می توانید از طریق تماس با ما درخواست مشاوره حضوری و تلفنی داشته باشید و از راهنمایی های این مجموعه برخوردار شوید .

درخواست مشاوره حقوقی

نظرات کاربران

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجازات تهدید پیامکی

مجازات تهدید پیامکی

یکی از انواع تهدید و در واقع شایع ترین نوع تهدید به وسیله پیامک است . در صورتی که فردی از طریق پیامک ایجاد مزاحمت

Select Language
تماس با ما